21.4.09

Criatura - Gente sin fábricas


"L'ofensiva del Hardcore saragossà continua. La factoria Mala Raza continua en la seua línia: servir de plataforma de llançament de la fèrtil escena "mañica". Aquest cop és Criatura, banda que s'estrena en solitari després d'aquell split-CD compartit amb Le Fil d'Arianne i Visión Tunel, bandes amb les comparteixen no sols un disc, sinó que també membres i proximitat sonora.

"Gentes sin fábricas" suposa un destacable pas endavant respecte el que va ser aquell primer disc compartit. El grup sona molt més compacte, dur i contundent. Hardcore-punk obert de mires, amb tendències "post-" i més "metall", amb la característica de ser a dues veus, xic i xica, tot i que amb especial protagonisme de la veu de Pepa, la que també és vocal de Visión Tunel [...]. Ara bé, la veu ací, a Criatura, resulta molt més agressiva i cridanera, més esqueixada, totalment acord amb la major contundència d'aquesta banda, de canvis de ritmes més marcats i guitarres més dures. Les lletres, destacablement elaborades, caminen entre allò personal i allò més polític.

A tot això, afegir el fet d'haver estat gravat als estudis del Caspas (bateria d'El Corazón del Sapo, Visión Tunel,...), ja tot un referent per les bandes aragoneses "hardcoretes" a l'hora d'enregistrar els seus treballs. A banda de presentar-se el CD en un disseny acurat i treballat, com ja ve essent habitual a les edicions de Mala Raza."

Ressenya d'Anna Coll

-Criatura - Gente sin fábricas
http://www.mediafire.com/?lmdacl2zz0z