21.6.11

Andanada 7 - A mala hostia

Andanada 7 és un grup que es va formar al barri madrileny d'Hortaleza el 1985 i encara avui continuen donant guerra (amb algun llarg paró pel mig). Aquest és el seu tercer treball després d'una maqueta i el «Esperando a la muerte» i per al meu gust és un dels millors discs de punk fets mai a l'estat.

El disc comença amb una intro melancònica que et convida a aixecar el puny i en un parell de minuts dona pas als 12 talls de punk de carrer, incendiari i corrosiu que composen el disc. Lluny dels clitxés existents al punk de l'època, la banda es caracteritza per la el·laboració dels seus temes, el protagonisme de la guitarra, la velocitat que imprimien a les seues cançons i el tractament de les seues lletres, sempre des d'un punt de vista més madur i reflexiu que la majora de bandes contemporànies. A destacar eixe gran himne anomenat «Hijos de puta». Sense dubte, un dels grans que no tenen el reconeixement que es mereixen (igual pel fet de no ser de Barcelona o Euskadi...).

Andanada 7 - A mala hostia

2 comentaris:

Mario ha dit...

Que buenas estas ultimas entradas, y este A mala hostia, también para mi gusto uno de los mejores discos punk del estado, junto con el split hhh& Vitu´s y el otro split tarzan, Sin Dios. Incalculables las vueltas que han dado esos tres en mi plato.
Saludos

Vinyl Solution ha dit...

Qué clásicos, pues no tenía yo trillada ni ná esta casete (copiada, claro). ¡Saludos, compadre!