3.3.14

Gol Nord - Llevant U.E. Rock 'n' Oi!

Resenya realitzada -per encàrrec- per algun fill de puta amb ben poca cosa a fer, que ha hagut de penjar ell mateix degut a la desídia total i absoluta dels propietaris d'aquest blog.

Quan vaig escoltar per primer cop el temacle de "Johnny Llevant", allà pels voltants de 2006, a recomenació d'un bon amic sharpero de Castelló (Migueeel, joputa!), ni tan sols sabia el nom del grup. No va ser fins mesos més tard que, picat per la curiositat i tot rebuscant exhaustivament per la internet profunda, vaig acabar trobant l'enllaç a l'àlbum sencer a un fòrum de hools del Llevant (on també s'informava que es podien trobar còpies del cd a preus populars "a la tasca de sempre" - edició i distribució 100% DIY, oiga).

14 himnes Oi! dedicats exclussivament a un equip de futbol de Segona Divisió. Talls épics d'àudio amb el furor de les grades integrats entre cançó i cançó. Temes en valencià, covers de Cockney Rejects, Sham 69 i Dire Straits amb un so brutal. Estrofes lapidàries que han acabat esdevenint dites populars quotidianes: "Si tu novia te ha dejado, del trabajo te han echado, sólo quedamos nosotros: a beber, a beber y a gritar ¡Llevant!". Pura filosofia macarra nihilista, amb influències evidents de l'escola de pensament punk i de l'estoicisme clàssic: "Ya está listo el autobús, poca gente pero nos dá igual". Cal afegir res més?

Com explicar-se que, el que va començar sent una conya, s'hagi anat obrint pas amb el temps fins a fer-se un lloc fixe entre els discos que més escolto cada puto dia? La única certesa és que el futbol me la deixa freda, però gràcies a Gol Nord tinc clar que sóc fan del Llevant Unió Esportiva fins la mort.

ps: Per si hi ha dubtes de les "idees" d'aquesta gentussa, dir que formaven part de "Força Llevant", grup hooligan de tendència antifa... Tot i que, tal i com expressen ells mateixos, el seu corpus teòric podria sintetizar-se en el gran concepte de "Descontrol i vandalisme en nom del Llevantinisme".

Gol Nord - Llevant U.E. Rock 'n' Oi!

Segell: auto-edició.