24.7.13

FP - L'ànima als peus


Pues lo primer d'FP que em va arribar a les mans va ser el -D'aqui 100 anys no hi haurà alcaldes-, un split entre FP, El Mal Ja Està Fet i els Surfing Sirless (DEP URI!! Dir que des d'aquí (t')estem preparant un recull de grups on hi tocaves o hi vas tocar) i li vaig pillar a en Jordi Carnús a l'Amics del Soroll 2008 on hi tocaven els Yeyes, Sub. Kids, Hzero, Cinder, etc. a la Garriga. Com apunte també que aquell dia també li vaig pillar en CD la grandissima DISCOGRAPHY de ROUSE (en majúscules).

Tot i que no entenc perque no teniem res d'ells penjat, desde el 2006 FP han publicat 6 treballs d'un punk-rock -cheio de estilo-, amb certa melodia però no por eso happy-catchy-poppy que, se comenta, recorden a uns Minutemen o uns Leatherface (amb qui per cert hi van tocar) i com a veritables Fills de la Plana canten en la llegua del país de les conxorxes secessionistes.

Amb un tempo, s'ha de dir, més relantitzat i mig tempero que els seus inicis però molt enèrgics, pues entre les files, a més d'en Ramon de les Males Herbes que hi canta, i després n'hi ha un parell: en Jordi, que sempre ha fotut unes bateries que flipes tant al trot com al galop i en Joan a la guitarra, que fins que, per burros s'ho van deixar, perque molar la veritat molaven un rato, tocaven bateria i baix a Extensity, i per últim hi ha en Marcel -no se a que més es dedica tret dels FP- als dubidubis.

L'ànima als peus són 10 temes en menys de, com sempre ha de ser, 30 minuts i va sortir en CD al maig de 2013. Tot i que encara no l'he escoltat moltes cops ya m'ha molao, i molt, el tema -No puc ballar amb vosaltres- on amb frasacas com "Sonen els tambors però no esteu en peu de guerra." hi parlen de les (putes) mani-festa-accions i les parafernaliades que massa cops hem de veure en alguns contextos i que entre d'altres moltes coses, foten molta pena.

Doncs si, no com jo, els podeu anar e veure aquest dissabte 27 de juliol que estaran fent l'´últim concert de temporada feu-ho, serà a La Resistència (L'H) per 3e.
Feu-ho, en serio. Muu buenos!

Segells:  HangtheDJ!,  Cimentera Hadstrusts